Fileuri de şalău cu cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de salau cu: ciuperci, cartofi, foi de dafin, unt, arpagic, vin alb, limeta, sare, piper.

Ingrediente: Fileuri de şalău cu cartofi

  • un şalău de un kilogram
  • 300 g ciuperci
  • 4 cartofi
  • o foaie de dafin
  • 150 g unt
  • 100 g arpagic
  • 200 ml de vin alb
  • o limetă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se spală, se taie fileuri care se dau cu sare şi zeamă de limetă, apoi se ţin la rece. Separat, în 300 ml de apă se fierb capul, şira şi pielea peştelui. Se adaugă arpagicul, foaia de dafin, pipe­rul boabe şi sare.

Se înăbuşă ciuper­cile spălate şi tăiate cu restul de arpagic în unt încins.

Zeama în care au fiert capul, oasele şi pielea peştelui se strecoară şi se toarnă, peste ciuperci.

Se adaugă fileurile de şalău, vinul şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. Peştele se serveşte cu garnitură de cartofi natur şi sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.