Fileuri de şalău cu cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de salau cu: ciuperci, cartofi, foi de dafin, unt, arpagic, vin alb, limeta, sare, piper.
- un şalău de un kilogram
- 300 g ciuperci
- 4 cartofi
- o foaie de dafin
- 150 g unt
- 100 g arpagic
- 200 ml de vin alb
- o limetă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală, se taie fileuri care se dau cu sare şi zeamă de limetă, apoi se ţin la rece. Separat, în 300 ml de apă se fierb capul, şira şi pielea peştelui. Se adaugă arpagicul, foaia de dafin, piperul boabe şi sare.
Se înăbuşă ciupercile spălate şi tăiate cu restul de arpagic în unt încins.
Zeama în care au fiert capul, oasele şi pielea peştelui se strecoară şi se toarnă, peste ciuperci.
Se adaugă fileurile de şalău, vinul şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. Peştele se serveşte cu garnitură de cartofi natur şi sos.
Pofta buna!