Fileuri de sardine cu ardei
PrinteazaO reteta delicioasa de fileuri de sardine cu: ardei capia, ardei iute, pudra de curry, ghimbir, capere, ulei de susan, vin alb sec, sare, piper, cimbru, cartofi, paste de orez.
- 8 fileuri de sardine
- 4 ardei capia
- un ardei iute
- o linguriţă de pudră de curry
- o lingură de ghimbir ras
- o lingură de capere
- o lingură de ulei de susan
- 200 ml vin alb sec
- sare
- piper
- cimbru
- cartofi
- paste de orez
Mod de preparare:
Fileurile de sardine se spală şi se aşază pe o hârtie de copt. Se stropesc cu uleiul de susan, se presară ghimbirul ras, sare şi piper după gust. Se strânge hârtia cu scobitori până devine ca o pungă, se toarnă înăuntru vinul alb şi se presară caperele.
Se adaugă ardeii capia şi ardeiul iute tăiaţi rondele, cimbrul şi pudra de curry dizovată în puţină apă. Se prinde hârtia rămasă liberă cu o scobitoare, se introduce tava în cuptor şi se coace 15-20 de minute la foc mediu.
Se desface hârtia şi dace peştele încă nu este gata, se mai lasă zece minute în cuptor. Se scot fileurile de sardine pe un platou cu ajutorul unei spumiere, ca să nu se sfărâme, se aşază legumele şi se presară cimbru proaspăt.
Fileuri de sardine cu ardei
Pofta buna!