Dorada dulce-acrisoara din: dorada, morcovi, praji, ulei, ketchup, sos de peste, coriandru, sos dulce-acrisor. Ingrediente: 4 fileuri de doradă cu piele (de câte 120 g) 6 morcovi de mărime medi 4 prăji 4 linguri ulei vegetal 2 linguri ketchup de roşii 4 linguri sos dulce-acrişor 2 linguri sos de peşte 2 ramuri de coriandru […]
Fileuri de dorada cu ardei gras, masline si verdeata aromata
PrinteazaFileuri de dorada cu ardei gras, masline si verdeata aromata din: fileuri de dorada, zeama de lamaie, ulei, usturoi, capere, fileuri de ansoa, rosii cherry, ardei gras, masline, patrunjel, oregano, piper, sare.
- 4×200 g fileuri de dorada
- zeama de la o lămâie
- 6 linguri cu ulei
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură cu capere
- 4 fileuri de anșoa
- 200 ml vin alb
- 300 g roșii cherry
- 1 ardei gras roșu
- 150 g măsline
- pătrunjel verde tocat
- oregano
- piper proaspăt măcinat
- sare
Mod de preparare:
Pune fileurile de dorada tăiate după preferință într-un castron (să nu fie metalic), toarnă deasupra zeama de lămâie și lasă la marinat jumătate de oră.
Pentru sos, încinge uleiul, adaugă usturoiul feliat, caperele și bucățile de anșoa.
Amestecă bine și lasă pe foc până fileurile de anșoa s-au dizolvat (durează 2-3 minute).
Toarnă jumătate din cantitatea de vin și lasă până s-a evaporat alcoolul, apoi adaugă roșiile și ardeiul gras tăiate după preferință.
Pune sare și piper după gust, lasă 5 minute pe foc, apoi adaugă măslinele și gătește-le 10 minute.
Între timp, așază peștele într-o tavă, sărează și pipărează, presară pătrunjel tocat mărunt, oregano, vinul rămas, zeama de lămâi eîn care s-a marinat dorada și un strop de ulei de măsline.
Acoperă cu folie și dă la cuptor pentru 20 de minute. Toarnă deasupra sosul și lasă 10 minute să se întrepătrundă aromele.
Fileuri de dorada cu ardei gras, masline si verdeata aromata
Pofta buna!
poate iti place si:
Dorada dulce-acrisoara
Pofta buna!