Sushi cu crab și avocado din: orez, apa, otet de orez, zahar, sare, alge nori, carne de crab, sos de soia, wasabi, ghimbir. Ingrediente: 1 ceașcă de orez pentru sushi 1 1/4 ceașcă de apă 1/4 ceașcă de oțet de orez 1 linguriță de zahăr 1/2 linguriță de sare Alge nori (foi de alge […]
Fileuri de macrou cu ceapa si boia
PrinteazaFileuri de macrou cu ceapa si boia din: file de macrou, ceapa, boia de ardei, ulei, lamaie, vin, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 700 g file de macrou
- 4 cepe mari
- 2 linguri boia de ardei dulce
- 50 ml ulei
- 1 lamaie
- 100 ml vin alb sec
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi fîleurile de eventualele oscioare rămase de la tranşare, spălaţi- le şi scurgeţi-le bine de apă.
Ştergeţi-le şi presăraţi-le cu sare şi piper. Prăjiţi fileurile într-o tigaie mare în ulei şi 4-5 linguri cu apă, împreună cu ceapa curăţată, spălată şi tăiată julienne.
Când apa s-a evaporat, adăugaţi vinul şi boiauade ardei. Mai lăsaţi la foc mic încă 20 de minute sau până când ceapa se caramelizează.
Serviţi preparatul cald, ornat cu sferturi de lămâie şi pătrunjel.
Fileuri de macrou cu ceapa si boia
Pofta buna!
Ouă Benedict – Istorie, beneficii, contraindicatii
Ouă Benedict este un preparat clasic al bucătăriei americane, constând în ouă poșate servite pe o felie de șuncă (sau alte opțiuni de carne) și un amestec de sosuri și condimente, toate așezate de obicei pe o jumătate de chiflă englezească prăjită sau pe un biscuit. Această mâncare este […]