Fileuri de macrou la gratar cu sos delicios
PrinteazaFileuri de macrou la gratar cu sos delicios din: fileuri de macrou, coaja de lime, unt, sos de soia, ardei iute, zeama de lime, ghimbir, zahar brun.
- 4 fileuri de macrou
- coaja rasa si zeama de la 1 lime, plus felii, pentru servit
- unt, pentru uns
pentru sos:
- 2 linguri sos de soia
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si taiat fasii subtiri
- zeama de la 1 lime
- 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, rasa
- 2 linguri de zahar brun
Mod de preparare:
Crestează fileurile de două ori pe partea cu pielea, apoi pune-le într-un vas puţin adânc.
Toarnă deasupra zeama de lime şi presară coaja rasă, apoi lasă-le la marinat 5-10 minute.
Pune toate ingredientele pentru sos într-o crăticioară; adaugă puţină apă şi fierbe-le 5 minute, până se îngroaşă un pic. la cratiţa de pe foc şi pune-o deoparte.
Incinge bine grătarul sau o tigaie-grill. Unge fileurile cu puţin unt şi aşază-le cu pielea în jos pe grătar.
Dacă e nevoie, stropeşte-le cu puţin ulei de măsline.
Presară sare şi lasă-le să se rumenească timp de 5 minute, întoarce-le pe cealaltă parte şi mai lasă-le pe grătar 2-3 minute, până când carnea devine uniform opacă.
Pune câte două fileuri pe farfurie şi stropeşte-le cu sos. Serveşte-le cu felii de lămâie.
Fileuri de macrou la gratar cu sos delicios
Pofta buna!