Fileuri de pastrav cu ardei iute si ghimbir

Printeaza

Fileuri de pastrav cu ardei iute si ghimbir din: zahar, sos de peste, ardei iute, ghimbir, fileuri de pastrav, bok choi, zeama de lamaie, fire de coriandru, orez.

Ingrediente:Fileuri_de_pastrav_cu_ardei_iute_si_ghimbir

  • 50 g zahar
  • 1 lingura sos de peste
  • 1 ardei iute rosu, feliat subtire
  • 1 bucata mare de ghimbir, feliata subtire
  • 2 fileuri de pastrav
  • 2 capatani de bok choi, taiate in jumatati
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • fire de coriandru
  • orez fiert, pentru servit

 

Mod de preparare:

Pune zaharul intr-o cratita mare si adanca, impreuna cu un strop de apa. incalzeste-l usor, rasucind cratita, pana cand se dizolva.

Da focul mai mare si lasa siropul sa fiarba pana ce capata o nuanta inchisa.

Adauga sosul de peste, mare parte din ardeiul iute si din ghimbir, apoi 1 lingura de apa, pentru a dilua sosul.

Lasa-l din nou sa fiarba pana capata consistenta unui sirop, apoi adauga fileurile de peste, cu pielea in jos, si varza chinezeasca, cu partea taiata in jos.

Acopera cratita cu un capac si lasa mancarea sa fiarba 4-5 minute, pana cand pestele se patrunde, iar varza se inmoaie.

Stinge focul, stoarce lamaie peste mancare si presara ardeiul iute si ghimbirul ramas, precum si firele de coriandru. Serveste cu orez.

Fileuri de pastrav cu ardei iute si ghimbir

Fileuri_de_pastrav_cu_ardei_iute_si_ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.