Fileuri de peste cu bacon

Printeaza

Fileuri de peste cu bacon din: bacon, fileuri de peste alb, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, telina, mere, suc de lamaie, marar, iaurt si mustar dijon.

Ingrediente:Fileuri_de_peste_cu_bacon

  • 70 g bacon sau sunca pancetta
  • 250 g fileuri de peste alb
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • ceapa verde, tocata
  • o legatura de patrunjel tocat, doar frunzele

Pentru salata de varza:

  • 1 telina, de cca 600 g, curatata
  • 2 mere, curatate de coaja, taiate jumatati si curatate de cotor
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 legatura de marar, tocata
  • 150 g iaurt gras
  • 1 lingurita mustar de Dijon

 

Mod de preparare:

Rade telina pe razatoarea mare, apoi. Taie merele felii subtiri, amesteca-le cu suc de lamaie si pune-le in castronul cu telina rasa.

Adauga restul de ingrediente pentru salata si asezoneaza. Amesteca bine si da la rece.

Incinge o tigaie mare la foc potrivit , adauga pancetta sau baconul si prajeste 3-4 min, pana se topeste grasimea.

Mareste focul, adauga fileurile de peste si prajese-le 1-2 min pe fiecare parte, pana se patrund bine).

Adauga coaja de lamaie si sucul, uleiul de masline si verdeata, apoi asezoneaza.

Aranjeaza pe un platou si serveste.

Fileuri de peste cu bacon

Fileuri_de_peste_cu_bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.