Piftie de Căprioară – Carnea de căprioară, recunoscută pentru textura sa fragedă și aroma sa unică, este o alegere excelentă pentru cei care doresc să experimenteze ceva diferit și sofisticat. Carnea de căprioară, gătită lent cu legume și condimente, se transformă într-un preparat delicat și plin de arome. Aspicul care se formează în jurul bucăților […]
Fileuri de peste condimentate
PrinteazaFileuri de peste condimentate din: file de pomfret, coriandru, ardei, otet, menta, ulei, sare, tamarind.
Ingrediente:
- 800 g fileu de pomfret
- 200 g coriandru verde
- 3 g praf de coriandru
- 10 bucăţi de ardei iute verde
- 60 mil oţet de malţ
- 50 g mentă
- ulei pentru prăjit
- 3 g praf de ardei iute roşu
- sare
- 50 g tamarind
Mod de preparare:
Fileuri de peste condimentate: Frecaţi fileul de pomfret cu sare şi oţet de malţ. Inmuiaţi tamarindul în apă fierbinte şi extrageţi pulpa.
Faceţi o pastă cu ajutorul unui mixer cu praful de ardei roşu, ardeiul iute verde, praful de coriandru şi miezul de tamarind.
Marinaţi pomfretul în această pastă timp de o jumătate de oră. Incingeţi uleiul într-o tigaie de teflon şi apoi prăjiţi fileurile până se rumenesc.
Pofta buna!
Friptura de Pui cu Sos de Lamaie si Miere
Friptura de Pui cu Sos de Lamaie si Miere – Aceasta reteta este usor de preparat si aduce pe masa un pui fraged si suculent, completat de un sos bogat in gusturi care echilibreaza perfect aciditatea lamaii cu dulceata naturala a mierii. Ingrediente: Piept de pui (500 g): Carnea de pui este frageda si absoarbe […]