Fileuri de peşte cu legume şi sos picant din: file de peste alb, boabe de piper, foaie de dafin, broccoli, cononpida, varza de bruxelles, morcovi, maioneza, iaurt, mustar de dijon, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper alb. Ingrediente: 4 bucati file de peste alb (salau, pastrav, tilapia) 1 lingurita boabe de piper de diferite culori […]
Fileuri de peşte cu legume
PrinteazaFileuri de peşte cu legume di: fileuri de peste, telina, cartofi, usturoi, boabe de piper alb, vin alb sec, frunza de dafin, patrunjel, lamaie, sare, piper, ulei de masline, seminte de susan.
Ingrediente:
- 800 g fileuri de peşte
- o ţelină
- 4 cartofi
- 4 căţei de usturoi
- o lingură de boabe de piper alb
- 250 ml vin alb sec
- o frunză de dafin
- pătrunjel
- o lămâie
- sare
- piper
- ulei de măsline
- seminţe de susan
Mod de preparare:
Cartofii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şii se taie în cubuleţe.
Se ţin în apă rece cu suc de lămâie timp de zece minute, apoi se scurg de apa.
Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă usturoiul tăiat rcondele şi se prăjesc în ulei încins.
Intr-o oală se pun lai fiert trei litri de apă, boabele de piper, frunza de dafin şi patru fire de pătrunjel.
Se adaugă vinul şii se lasă să fiarbă.
După ce lichidul a dat în clocot, se dă focul mai mic şi se introduc în oală fileurile de peşte spălate.
Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă timp de cinci minute.
Fileurile se scot din oală cu o paletă cu găuri şi se aşază pe farfurii.
Se stropesc fileurile cu suc de lămâie, se adaugă legumele prăjite, se presară seminţe de susan şi pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
Fileuri de peşte cu legume
Fileuri de peşte cu legume şi sos picant
Peste – beneficii consumului de peste si retete
Peste – beneficii consumului de peste si retete. Carnea de pește este o sursă bogată de nutrienți esențiali și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva aspecte importante despre carne de pește și beneficiile sale: Proteine de calitate: Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, […]
Pofta buna!
Ador pestele. O sa incerc si reteta voastra.