Fileuri de peste cu sos pesto
PrinteazaFileuri de peste cu sos pesto din: fileuri de peste, rosii, broccoli, seminte, sos de soia, ceapa verde, otet de mere, sos de pesto, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peste
- 4 rosii
- 400 g broccoli
- 30 g seminte de floarea soarelui
- 1 legatura de ceapa verde
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingurita de otet de mere
- Sos de pesto
- Salata verde
- Busuioc verde
- Sare, piper, ulei de masline
Mod de preparare:
Se spala fileurile de peste, se scurg de apa, se condimenteaza si se pun intr-o strecuratoare de metal mai mare. Se fierb la abur timp de 20-25 de minute, se aseaza pe un platou si se acopera cu un capac.
Se spala broccoli, se rup in buchetele mai mici si se fierb in apa fierbinte in care se adauga o lingura de sare. Se scurge de apa si se pune intr-un castron. Se adauga rosiile spalate si taiate in felii. Se condimenteaza cu piper, se stropesc cu sosul de soia si otetul de mere. Se presara ceapa verde tocata rondele, frunzele de busuioc tocate, fasiile de salata verde si semintele de floarea soarelui.
Se amesteca totul cu ulei, se acopera cu un capac si se da la rece pentru 15 minute.
Fileurile de peste se stropesc cu 2 linguri de sos pesto si se servesc alaturi de salata de broccoli si rosii impreuna cu un pahar de Riesling Italian.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Imi place pestele foarte mult. Eu il pregatesc cu sos de lamiae sau cu sos tomat, dar o sa incercc si reteta de file de peste cu sos pesto.