Fileuri de salau cu cartofi fierti
PrinteazaO reteta delicioasa de file de salau cu cartofi, unt, ciuperci, ceapa, vin alb, nucsoara, lamaie, foaie de dafin, sare si piper boabe.
- 1 şalău
- 200 g unt
- 200 g ciuperci
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 1 pahar cu vin alb
- puţină nucşoară
- 1 lămâie
- 1 foaie de dafin
- sare
- 3-4 boabe piper
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli, îi scoţi fileurile, pe care le sărezi şi le piperezi. Le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le dai la rece. Fierbi oasele, capul şi pieliţa în două ceşti de apă, împreună cu 1 ceapă, 1 foaie de dafin, 3-4 boabe de piper şi sare. Speli şi tai mărunt ciupercile şi le înăbuşi în unt, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi cu puţină sare.
Adaugi zeama scăzută, în care au fiert oasele şi mai fierbi 2-3 minute. Adaugi fileurile de şalău, vinul şi mai fierbi, pe foc mic, încă 15 minute. Scoţi fileurile pe o farfurie şi torni sosul deasupra. Eu aduc la masă, alături de acest preparat, cartofi natur presăraţi cu verdeaţă.
Pofta buna!