Finikia (specialitate turceasca)

Printeaza

Finikia specialitate turceasaca din: unt moale, ulei de porumb, zahăr pudră, suc de portocale, făină gris, cuişoare măcinate, coaja de portocală, praf de copt, apa, zahăr tos, miere, zeamă de lămâie, baton de scorţişoară, nuci sau alune.

Finikia_specialitate_turceasaca

Ingrediente pentru aluat:

  • 1/2 ceaşcă unt moale (100 g)
  • 1/2 ceaşcă ulei de porumb
  • 1/2 ceaşcă zahăr pudră
  • 1/2 ceaşcă suc de portocale
  • 2 1/2 ceaşcă făină
  • 1 1/2 ceaşcă griş
  • 1 linguriţă cuişoare măcinate
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • coaja de la o portocală
  • 1 plic praf de copt

 Ingrediente pentru sirop:

  • 1 ceaşcă apă
  • 1 ceaşcă zahăr tos
  • 2 linguri miere
  • 1 baton de scorţişoară
  • zeamă de lămâie
  • nuci sau alune tocate mărunt

Mod de preparare:

Mixezi untul şi zahărul. Adaugi treptat uleiul, aromele, făina, gri­sul, praful de copt şi suc de por­tocale, intercalat, până obţii un aluat ferm. Răstorni pe masa de modelat şi frămânţi în continuare, pana obtii un aluat cu care se poate lucra, omogen, Il lasi in repaus 15 minute.

Intr-o cratiţă amesteci apa, zahărul, mierea, scorţişoara şi zeama de lă­mâie. Din aluat modelezi biluţe pe care le vei coace într-o tavă tapeta­tă cu hârtie de copt. După ce s-au copt, treci fiecare bilă prin siropul fierbinte şî le aşezi pe un grătar. Presari alune tocate sau nuci pe prăjiturelele pline cu sirop.

Finikia specialitate turceasaca

Finikia_specialitate_turceasaca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.