Tocăniță de praz cu piept de pui din: praz, piept de pui, usturoi, ceapa, ardei, rosie, ulei de masline, supa de pui, sare, piper, oregano. Ingrediente: 2 fire de praz mari, curățate și tăiate în rondele subțiri 2 bucati de piept de pui mari, tăiate în cuburi 2 căței de usturoi, tocați mărunt 1 […]
Fire de praz la cuptor, cu cimbru
PrinteazaFire de praz la cuptor cu cimbru din: praz, ulei de masline, otet de vin rosu, frunze de cimbru su usturoi.
- 20 de fire tinere de praz
- ulei de masline
- otet de vin rosu
- o lingurita de frunze proaspete de cimbru, tocate
- 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii
Mod de preparare:
încingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Mie îmi place să servesc 4-5 fire de praz de persoană, în funcţie de mărimea lor.
Tăiaţi puţin din ambele capete ale firelor şi înlăturaţi un strat sau două de frunze.
Cufundaţi firele de praz într-o oală cu apă clocotită şi sărată pentru 2-3 minute, ca să se înmoaie.
Scurgeţi-le bine (dacă au prea multă apă, nu se vor rumeni cum trebuie) şi amestecaţi-le cu nişte ulei de măsline, puţin oţet de vin roşu, frunzele de cimbru tocate şi usturoiul.
Aşezaţi firele de praz într-o tavă pentru cuptor sau un vas de pământ, într-un singur strat, şi introduceţi-le în cuptorul încins pentru 10 minute, până când devin aurii şi încep să se caramelizeze.
Fire de praz la cuptor cu cimbru
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocăniță de praz cu piept de pui
Pofta buna!