Fish fingers cu mac
PrinteazaFish fingers cu mac din: file de pste, oua, faina, mustar, lamaie, mac, pesmet, sare, piper.
- 1 file de peşte
- 2 ouă
- 1 lingură făină
- 1 linguriţă muştar iute
- zeamă de lămâie
- 50 g mac
- 50 g pesmet
- sare
- piper negru măcinat
- ulei de prăjit
Mod de preparare:
Curăţă peştele de aripioarele, dorsale, şiră şi oase şi taie-l în fâşii de 1 cm grosime. Freacă-l cu sare şi piper.
Bate ouăle cu un praf de sare, făină şi muştar. Adaugă zeama de lămâie şi freacă din nou. Pune peştele, amestecă şi lasă câteva minute (10-15).
Tăvăleşte degeţelele de peşte prin macul amestecat cu pesmet de mai multe ori, ca să se prindă bine. Prăjeşte-le în baie de ulei încins până se rumenesc (vreo 2 minute pe fiecare parte), scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte-le cu cartofi prăjiţi şi sos de usturoi.
Pofta buna!