Fish fingers
PrinteazaFish fingers din: peste, oua, paine, lamaie, maioneza, usturoi.
- 800 g peşte cu carnea albă
- 2 ouă
- coaja răzuită de la 1 lămâie
- 100 g pâine din ajun
- 6 linguri maioneză
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190°C.
Taie peştele segmente. Mărunteşte pâinea In tocătorul electric, sau foloseşte pesmet alb proaspăt, şi asezonează cu sare şi piper.
Bate ouăle şi înmoaie fiecare bucată de peşte în ou şi apoi dâ prin pesmet. Aşază peştele în tava de copt unsă cu ulei şi dă la cuptor 15-20 minute, întorcând frecvent pănâ când se rumeneşte.
Intre timp, combină maioneza cu usturoiul şi coaja de lămâie. Serveşte peştele cu cartofi ţărăneşti rumeniţi, sote de mazăre şi maioneză.
Pofta buna!