Fitofag cu bacon

Printeaza

Fitofag cu bacon din: fitofag, ceapa, ardei, bacon, lamai, unt, cimbru, sare, piper, faina, unt, lapte, sare si zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 4 rondele fitofag (250 g fiecare)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei galben mic
  • 300 g bacon
  • 2 lamai
  • 100 g unt
  • 2 crengute cimbru verde
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cu unt
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper colorat zdrobit
  • zeama de la o lamaie

 

Mod de preparare:

Speli bine rondelele de fitofag şi le usuci cu prosoape absorbante. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le freci cu unt moale.

Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 40 de minute.

Tai baconul cubuleţe mici şi-l prăjeşti într-o tigaie fără grăsime. In grăsimea lăsată de bacon căleşti ceapa tocată foarte mărunt.

Adaugi ardeiul tăiat cubuleţe foarte mici, puţină apă şi laşi până scade lichidul şi legumele se înmoaie. Dai tigaia de pe foc, adaugi baconul, cimbrul verde tocat şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Pentru sos, căleşti făina în unt şi adaugi laptele treptat, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Laşi pe foc până se îngroaşă (dacă ţi se pare prea gros, mai pui lapte), după care adaugi zeama de lămâie şi condimentezi cu sare şi piper zdrobit, după gust.

Scoţi peştele din cuptor, aşezi pe fiecare bucată compoziţie cu bacon şi mai dai la cuptor pentru 10 minute, îl serveşti cald, alături de sosul alb şi o garnitură de cartofi la cuptor.

Fitofag cu bacon

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • fitofag la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.