Flan cu cirese si ciocolata, sos Sabayon

Printeaza

Flan cu cirese si ciocolata, sos Sabayon din: ciocolata neagra, migdale, zahar, zahar pudra, faina, oua, frisca, unt, cirese, lichior de cirese.

Ingrediente:Flan_cu_cirese_si_ciocolata_sos_Sabayon

  • 175 g ciocolată neagră
  • 125 pudră de migdale
  • 85 g zahăr
  • 85 g zahăr pudră
  • 100 g făină
  • 10 ouă
  • 175 g frişcă
  • 40 g unt
  • 75 g cireşe
  • 50 ml lichior de cireşe

 

Mod de preparare:

Ouăle se separă. Ciocolata se topeşte la bain-marie şi se amestecă bine cu 5 gălbenuşuri, praf de migdale şi albuşurile bătute spumă. In forme unse cu unt şi tapetate cu făină se toarnă compoziţia, având câte o cireaşă în mijloc. Se coace 15 minute la 180 grade C.

Sosul se prepară din celelalte cinci gălbenuşuri şi zahăr, bătându-se până devin o cremă spumoasă. Se pun la bain-marie pentru 10 minute. Separat se amestecă bine cu frişca bătută, servindu-se ca sos alături de flanurile scoase din forme.

Se decorează cu cireşe, mentă şi alte elemente dorite.

 

Flan cu cirese si ciocolata, sos Sabayon

Flan_cu_cirese_si_ciocolata_sos_Sabayon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ruxandra Dragomir

    Imi ploua in gura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.