Flan cu cirese si ciocolata, sos Sabayon
PrinteazaFlan cu cirese si ciocolata, sos Sabayon din: ciocolata neagra, migdale, zahar, zahar pudra, faina, oua, frisca, unt, cirese, lichior de cirese.
- 175 g ciocolată neagră
- 125 pudră de migdale
- 85 g zahăr
- 85 g zahăr pudră
- 100 g făină
- 10 ouă
- 175 g frişcă
- 40 g unt
- 75 g cireşe
- 50 ml lichior de cireşe
Mod de preparare:
Ouăle se separă. Ciocolata se topeşte la bain-marie şi se amestecă bine cu 5 gălbenuşuri, praf de migdale şi albuşurile bătute spumă. In forme unse cu unt şi tapetate cu făină se toarnă compoziţia, având câte o cireaşă în mijloc. Se coace 15 minute la 180 grade C.
Sosul se prepară din celelalte cinci gălbenuşuri şi zahăr, bătându-se până devin o cremă spumoasă. Se pun la bain-marie pentru 10 minute. Separat se amestecă bine cu frişca bătută, servindu-se ca sos alături de flanurile scoase din forme.
Se decorează cu cireşe, mentă şi alte elemente dorite.
Flan cu cirese si ciocolata, sos Sabayon
Pofta buna!
Imi ploua in gura