Flan cu rosii si porumb din: faina, sare, unt, margarina, rosii, porumb, sunca, sare, piper, ou. Ingrediente: Pentru aluat: 125 g făină un praf de sare 30 g unt 30 g margarină Pentru umplutura: 15 g unt 6 roşii medii, tăiate mărunt 160 g porumb dulce din conservă, scurs 125 g şuncă, tăiată mărunt sare […]
Flan de legume
PrinteazaFlan de legume din: morcovi, vinete, napi, rosii, castraveti, unt, oua, sare, piper.
Sosul:
- 75 g unt
- 75 g făină de grâu
- 3 pahare apă
Mod de preparare:
Morcovii, vinetele, castraveţii şi napii se taie felii subţiri şi se pun la fiert în apă sărată, clocotită.
După ce au fiert bine, se lasă să se scurgă într-o strecurătoare. Din faină, apă fiartă, unt şi sare, se prepară un sos alb.
Roşiile decojite se taie rondele fine. Se unge bine cu unt o cratită si se aşează un prim strat de legume, apoi unul de roşii şi se stropeşte deasupra cu sosul.
Se continuă în acelaşi fel stratificarea, până la terminarea tuturor ingredientelor, având grijă ca ultimul strat să fie de verdeaţă.
Se presară deasupra cu piper şi se pune la fiert, în 1 bain-marie, aproximativ o jumătate de oră.
Pofta buna!
poate iti place si:
Flan cu rosii si porumb
Flan tricolor de legume
Flan tricolor de legume din: broccoli, morcovi, rosii, oua, smantana, praf de ghimbir, praf cumin, praf nucsoara, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g broccoli 500 g morcovi 500 g roşii 6 ouă 500 ml smântână 1 praf ghimbir măcinat 1 praf cumin 1 praf nucşoară rasă 30 g unt pentru uns forma sare piper […]
Pofta buna!