Flan tricolor de legume

Printeaza

Flan tricolor de legume din: broccoli, morcovi, rosii, oua, smantana, praf de ghimbir, praf cumin, praf nucsoara, unt, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 500 g broccoli
  • 500 g morcovi
  • 500 g roşii
  • 6 ouă
  • 500 ml smântână
  • 1 praf ghimbir măcinat
  • 1 praf cumin
  • 1 praf nucşoară rasă
  • 30 g unt pentru uns forma
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

fierb bucheţelele de broccoli în apă cu sare, se trec prin apă rece, se scurg şi se pasează.

Separat se fierb şi morcovii şi se pasează.  fierb roşiile şi se pasează prin maşina de suc. încinge cuptorul la 180°C.

ung cu unt 6 forme mici şi se aşază în tava cuptorului, în care se toarnă apă până la jumătatea înălţimii.

aşază piureurile în 3 boluri diferite; în fiecare piureu se adaugă câte 2 ouă, apoi câte 200 ml de smântână la broccoli, 200 ml de smântână la morcovi şi 100 ml smântână la roşii.

bat bine compoziţiile cu furculiţa, se sărează şi se piperează. La broccoli se adaugă şi nucşoară, la roşii ghimbir şi la morcovi cumin.

Pe fundul formelor se repartizează piureul de roşii, apoi piureul de morcovi şi în final piureul de broccoli.

dă la cuptor tava mare şi se coace 40 minute.

scot formele din tavă, se lasă să se răcorească şi apoi se răstoarnă în farfurii.

serveşte alături salata de rucola.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Gogoșari în Saramură Dulce-Acrișoară cu Miere și Oțet

Această conservă combină dulceața mierii cu aciditatea oțetului, creând un echilibru perfect de arome care va înveseli orice masă. Ingrediente Gogoșari: 2 kg, curățați și tăiați felii sau jumătăți, baza crocantă și colorată a murăturilor. Miere: 150 g, adaugă o notă naturală de dulceață. Oțet de mere: […]

Ciorbă Cu Stafide și Conopidă

o alegere culinară neobișnuită, dar extrem de delicioasă și sănătoasă, ce combină aromele dulci ale stafidelor cu textura crocantă a conopidei într-un mod surprinzător. Acest fel de mâncare își are rădăcinile în dorința de a experimenta și de a introduce elemente nutritive într-o mâncare tradițională, transformând o simplă ciorbă într-o […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Interesanta reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.