Flanuri de dovlecei
PrinteazaFlanuri de dovlecei din: dovlecei, untdelemn, oua, smantana, piper, cascaval, sare, cimbru, unt.
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 2 linguri de untdelemn de masline
- 4 oua
- 250 ml smantana
- 1 lingura de piper verde
- 50 g cascaval ras
- cimbru
- sare
- piper negru
- o bucatica de unt
Mod de preparare:
Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la foc mic.
Bateti ouale cu smantana, piperul verde, cascavalul ras, cimbrul tocat, sarea, piperul negru.
Ungeti cu unt sase castronele (boluri) egale, tapetati-le cu feliile de dovlecei, iar in mijloc puneti preparatul din oua.
Varati-le la cuptor, pe baie de aburi, vreme de 25 de minute.
Serviti flanurile caldute, insotite de o salata de rosii, asezonate cu 2-3 picaturi de Tabasco (sos iute).
Pofta buna!