Flapjack
PrinteazaFlapjack din: unt, zahar, sirop de porumb, fulgi de ovaz.
- 75 g unt
- 125 g zahăr brun deschis
- 1 lingură sirop de porumb
- 200 g fulgi de ovăz cu timp de fierbere scăzut
Mod de preparare:
Cuptorul se încălzeşte la 180°C.
Untul, zahărul şi siropul de porumb se topesc într-o cratiţă, la temperatură scăzută, amestecând continuu. Se adaugă fulgii de ovăz şi se amestecă bine, până se omogenizează compoziţia.
Se presează într-o formă de copt de 20 cm, bine unsă cu grăsime. Se coace 25 de minute, până capătă o culoare maro-aurie intensă.
Se scoate din cuptor şi se crestează compoziţia caldă cu un cuţit tăios, în forme pătrate.
Se lasă să se răcească complet, apoi se scot bucăţile de flapjack din tavă.
Pofta buna!