Fleica de porc cu ardei gras
PrinteazaFleica de porc cu ardei gras din:fleica, morcovi, ardei gras, ceapa, piper boabe, usturoi, vin si sare.
- 1 kg fleica
- 4-5 morcovi
- 1 ardei gras
- 3-4 cepe potrivite
- 1 lingura cu piper boabe
- 4-5 catei de usturoi
- 1 cana cu vin alb
- sare
Mod de preparare:
Fasonează fleica, să fie ca un dreptunghi. Impăneaz-o cu usturoi şi ruleaz-o strâns, apoi leag-o cu sfoară. Curăţă ceapa şi morcovii. Taie ceapa în două, iar morcovii, în fâşii, pe lung.
Intr-un vas de ceramică pune putina apă şi boabele de piper.
Aşază un pat de ceapă, fâşii de morcov şi ardei gras şi pune deasupra fleica. Sărează şi dă la cuptor, la foc iute, 10 minute. Dă focul mai mic (potrivit) şi lasă fleica să se rumenească. Din când în când, stropeşte cu vin.
Pofta buna!