Fleica de porc cu ciuperci si carnati
PrinteazaFleica de porc cu ciuperci si carnati din: fleica de porc, carnat afumat, ciuperci, lapte, ou, patrunjel, chifle, ceapa, ulei, vegeta, sare, usturoi.
- 800 g fleică de porc
- 1 fir cârnat afumat
- 350 g ciuperci
- 300 ml lapte
- 1 ou
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 chifle
- 1 ceapă
- 50 ml ulei
- vegeta
- sare
- usturoi
Mod de preparare:
Se ia bucata de fleică, se face o incizie pe mijloc, se spală, se şterge cu hârtie absorbantă, după care se freacă bine cu sare şi usturoi.
Se înmoaie chiflele în laptele condimentat cu vegeta. Se taie mărunt ceapa şi se căleşte. Se curăţă şi se spală ciupercile, care se adaugă în cratiţa cu ceapă. Se lasă să fiarbă până scade zeama. La sfârşit, se adaugă oul, pătrunjelul verde, tocat mărunt, şi chiflele stoarse.
După ce s-a omogenizat bine compoziţia, se umple fleica, în care s-a introdus în prealabil ffirul de cârnat. Se prinde deschizătura cu scobitori sau cu aţă. Se înfierbântă uleiul într-o cratiţă, se aşază bucata de fleică şi se prăjeşte pe toate părţile, până prinde puţină crustă, apoi se toarnă o cană de apă şi se dă tava la cuptor timp de 50 de minute.
La sfârşitul prăjirii, se adaugă 10-12 rondele de cârnaţi afumaţi. Când acestea s-au rumenit, friptura se scoate din cuptor.
Se serveşte tăiată felii, pe un platou, cu salată de sezon.
Pofta buna!