Fleica de porc la cuptor cu sos de prune
PrinteazaFleica de porc la cuptor cu sos de prune din: fleica de porc, usturoi, salvie, unt, prune, mar, vin, zahar, otet.
- 1,25 g fleică de porc cu os
- 6 căţei de usturoi, curătati şi tocaţi
- 12 frunze de salvie, tocate
- un cub mare de unt
- 1 ceapă, tocata mărunt
- 6 prune, bine coapte, tăiate sferturi
- 1 măr, curăţat de coajă, tăiat bucăţi
- 200 ml vin de Porto sau vin roşu sec
- 3 linguri zahăr brun
- 3 linguri oţet de vin roşu
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 2/130°C. Crestează grăsimea cu tăieturi adânci de 1 cm şi înfige usturoiul şi frunzele de salvie. Tapetează tava de copt cu hârtie dublă şi aşază carnea cu grăsimea deasupra.
Presară sare grunjoasă şi dă la cuptor 2 ore.
Intr-un vas topeşte untul, sotează ceapa, apoi adaugă prunele şi mărul. Stinge cu vinul şi adu la punctul de fierbere. Lasă să clocotească, apoi adaugă zahărul şi oţetul.
Lasă să fiarbă înăbuşit 15 minute.
Toarnă sucurile din tavă într-un bol şi degresează. Măreşte temperatura cuptorului la semnul 7/220°C şi dă carnea din nou la cuptor până când se formează o crustă rumenită.
Diluează sucurile cu puţină apă şi fierbe câteva minute ca să obţii sosul.
Fleica de porc la cuptor cu sos de prune
Pofta buna!