Fleica fiarta in vin
PrinteazaO reteta de fleica de porc cu vin alb, piper boabe, foi de dafin, cimbru si sare.
Poate te intereseaza si:
- Fleica de porc picanta cu prune uscate si anason
- Rulada din fleica de porc cu kaizer si carnati
- Fleica de porc cu dovlecei
- 1 fleică de porc cu şorici
- 200 ml vin alb
- piper boabe
- foi de dafin
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o presari cu sare, piper şi cimbru şi o rulezi cu şoriciul în exterior. Legi carnea cu sfoară curată şi o aşezi la fiert într-un vas cu apă şi vinul alb. Adaugi foile de dafin şi câteva boabe de piper.
Laşi pe foc mic 30 de minute, o muţi într-o tavă cu ulei şi o mai dai la cuptor pentru 20 de minute.
După ce s-a copt, scoţi sfoara, înfăşori strâns fleica într-o folie de aluminiu şi o laşi aşa să se răcească. O tai şi o aranjezi pe un platou cu murături asortate.
Pofta buna!