Fleica de porc la cuptor cu sos de prune si vin de Porto
PrinteazaFleica de porc la cuptor cu sos de prune si vin de Porto din: fleica de porc, usturoi, salvie, unt, ceapa, prune, mar, vin de Porto, zahar brun, otet.
- 1,25 g fleică de porc cu os
- 6 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi
- 12 frunze de salvie, tocate
- un cub mare de unt
- 1 ceapă, tocată mârunf
- 6 prune, bine coapte, tăiate sferturi
- 1 măr, curăţat de coajă, tăiat bucăţi
- 200 ml vin de Porto sau vin roşu sec
- 3 linguri zahăr brun
- 3 linguri oţet de vin roşu
- încinge cuptorul la semnul 2/130°C
Mod de preparare:
Crestează grăsimea cu tăieturi adânci de 1 cm şi înfige usturoiul şi frunzele de salvie. Tapetează tava de copt cu hârtie dublă şi aşază carnea cu grăsimea deasupra.
Presară sare grunjoasă şi dă la cuptor 2 ore. Intr-un vas topeşte untul, şotează ceapa, apoi adaugă prunele şi mărul. Stinge cu vinul şi adu la punctul de fierbere. Lasă să clocotească, apoi adaugă zahărul şi oţetul. Lasă să fiarbă înăbuşit 15 min.
Toarnă sucurile din tavă într-un bol şi degresează. Măreşte temperatura cuptorului la semnul 7/220°C şi dă carnea din nou la cuptor până când se formează o crustă rumenită.
Diluează sucurile cu puţină apă şi fierbe câteva min ca să obţii sosul.
Pofta buna!