Fleica de porc cu dovlecei

Printeaza

Fleica de porc cu dovlecei din: fleica de porc, dovlecei, ulei, usturoi, vin alb sec, ceapa, boia de ardei, cimbru, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Fleica de porc cu dovlecei

  • 600 g fleica de porc
  • 4 dovlecei mai maricei
  • 100 ml ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura boia de ardei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi fleica în felii şi presăraţi-o cu sare, piper, boia de ardei şi cimbru.

Prăjiţi-o înăbuşit în 50ml ulei şi 1 ceşcuţă de apă până când se evaporă toată apa iar carnea se pătrunde bine.

Separat, într-o altă tigaie, prăjiţi în ulei dovleceii spălaţi şi tăiaţi în felii pe lungime.

Când s-au rumenit frumos pe ambele părţi, puneţi-i în tigaia cu fleica prăjită, stropiţi totul cu vin şi mai lăsaţi la foc potrivit 3-4 minute.

La final, puneţi usturoiul tocat mărunt, împreună cu pătrunje­lul.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Fleica de porc cu ardei gras

Fleica de porc cu ardei gras

Fleica de porc cu ardei gras din:fleica, morcovi, ardei gras, ceapa, piper boabe, usturoi, vin si sare. Ingrediente: 1 kg fleica 4-5 morcovi 1 ardei gras 3-4 cepe potrivite 1 lingura cu piper boabe 4-5 catei de usturoi 1 cana cu vin alb sare   Mod de preparare: Fasonează fleica, să fie ca un dreptunghi. […]

 

Fleica de porc cu ardei gras

Fleica de porc cu legume

Fleica de porc cu legume din: fleica, morcovi, ardei gras, ceapa, piper boabe, usturoi, vin si sare. Ingrediente: 1 kg fleica 4-5 morcovi 1 ardei gras 3-4 cepe potrivite 1 lingura cu piper boabe 4-5 catei de usturoi 1 cana cu vin alb sare   Mod de preparare: Fasonează fleica, să fie ca un dreptunghi. […]

 

Fleica de porc la cuptor cu sos de prune si vin de Porto

Fleica de porc la cuptor cu sos de prune si vin de Porto

Fleica de porc la cuptor cu sos de prune si vin de Porto din: fleica de porc, usturoi, salvie, unt, ceapa, prune, mar, vin de Porto, zahar brun, otet. Ingrediente: 1,25 g fleică de porc cu os 6 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi 12 frunze de salvie, tocate un cub mare de unt 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.