Fleica de porc cu fasole
PrinteazaFleica de porc cu fasole din: condimente, miere, ulei, sare, fleica de porc, rozmarin, cimbru, usturoi, cidru, esalote, fasole, sos.
- 27 g condiment de friptură picant
- 2 linguri miere
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură sare grunjoasă
- 1,3 kg fleică de porc
- 2 crenguţe de rozmarin şi cimbru
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 250 ml cidru sau supă limpede de pui
Pentru fasole:
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
- 2 eşalote, tocate
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 2×400 g conserve de fasole
- 400 g sos gros de roşii
- 3 linguri sos de friptură la grătar
- 1 linguriţă sos Worcestershire
Mod de preparare:
Combină condimentul cu mierea, uleiul şi sarea. Presară carnea şi pune deasupra cimbrul şi rozmarinul şi usturoiul.
Lasă la marinat în vas tapetat cu folie de aluminiu 4 ore.
Incinge cuptorul la semnul 1/140°C. Toarnă cidrul sau supa în vas pe lângă carne şi acoperă vasul cu folie de aluminiu.
Dă la cuptor 2 1/2 ore. Scoate vasul din cuptor şi dă la grill pentru a se rumeni. Acoperă vasul şi lasă să se odihnească 20 de minute.
Incinge uleiul în vas pe foc şi şotează eşalotele şi usturoiul. Adaugă fasolea, sosul de roşii şi lasă să fiarbă înăbuşit 20 min.
Serveşte fasolea cu smântână deasupra şi cu carnea sfâşiată.
Fleica de porc cu fasole
Pofta buna!
Da. Foarte buna reteta asta