Fleică de porc cu sfeclă roşie în sos dulce acrişor
PrinteazaO reteta delicioasa de fleica de porc cu sfecla rosie in sos dulce acrisor din: fleica de porc, sfecla rosie, unt, faina, lapte, miere, lamaie, sare si piper.
- 700 g fleică de porc
- 500 g sfeclă roşie coaptă
- 50g unt
- 2 linguri făină
- 250 ml lapte
- 2 linguriţe miere
- 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spalati fleica, scurgeti-o de apa, taiati-o in bucati potrivite si presarati-o cu sare si piper. Prajiti-o inabusit in ulei si o cescuta cu apa, pana cand se patrunjjde bine.
Pentru sos, căliţi în untul topit, făina 1 minut, apoi adăugaţi laptele şi amestecaţi încontinuu până când sosul începe să se îngroaşe.
Puneţi în sos mierea, zeamă de lămâie, după gust, şi potriviţi de sare şi piper. Adăugaţi şi 200g sfeclă coaptă, pasată şi omogenizaţi bine sosul.
Puneţi în sos bucăţile de came şi mai lăsaţi la foc mic 2-3 minute. Serviţi fleica de porc cu sos şi cu sfecla rămasă tăiată în feliuţe.
Fleică de porc cu sfeclă roşie în sos dulce acrişor
Pofta buna!