Fleica umpluta cu carnati
PrinteazaFleica umpluta cu carnati din: fleica de porc, carne tocata de porc, carnat, lapte, chifla, oua, ceapa, patrunjel, ulei, lapte, pasta de ardei, sare, piper.
- 600 g fleică de porc
- 150 g carne de porc tocată
- 1 fir cârnat
- 1 chiflă
- 300 ml lapte
- 2 ouă
- 1 ceapă
- pătrunjel verde
- ulei
- lapte
- pastă de ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se ia bucata de fleică şi se face o incizie pe mijloc, având grijă să nu se despice marginile. Se condimentează cu sare şi piper. Carnea tocată se omogenizează cu chifla (înmuiată în lappte şi bine stoarsă) şi cu ouăle. Se condimentează după gţust cu sare, piper, pastă de ardei şi se pune compoziţia deoparte timp de o jumătate de oră.
Intre timp, se căleşte ceapa tăiată mărunt în două linguri de ulei, se adaugă o legătură de pătrunjel verde, tocat, apoi se adaugă carnea tocată. Se umple fleica, astfel încât la mijlcoc să mai încapă şi firul de cârnat. Se pune din nou în frigider pentru 30 de minute, pentru a se întrepătrunde gusturile şi a căpăta consistenţa dorită.
Se aşază apoi fleica într-o tavă, se toarnă deasupra 150 ml de ulei încins şi se dă la cuptor pentru 40 de minute, stropind, din când în când, cu zeama din tavă. Fleica umplută se poate servi atât caldă, cât şi rece, cu murături de sezon.
Pofta buna!