galbenusuri de ou, zahar granulat, smantana, zahar, sare. Creme Brûlée este o desert clasic cu o aromă bogată de vanilie, acoperit cu un strat crocant de zahăr caramelizat. Reteta Creme Brûlée cu Caramel Crocant Ingrediente: 6 gălbenușuri de ou 1/2 ceașcă de zahăr granulat 2 cupe de […]
Floare cu gem de piersici
PrinteazaFloare cu gem de piersici din: faina, drojdie, oua, lapte, unt, zahar tos, gem, sare, nuca de cocos, miez de nuca, scortisoara.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 25 g drojdie
- 3 ouă
- 250 ml lapte
- 70 g unt
- două linguri de zahăr tos
- un borcan de gem de piersici
- sare
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- 50 g nucă de cocos
- 50 g miez de nucă
- un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară
Preparare:
Floare cu gem de piersici: Intr-un ibric se încălzeşte laptele dulce, dar fără să clocotească. Se adaugă 50 g unt, două ouă, drojdia, zahărul tos şi un praf de sare.
Se amestecă până când s-a dizolvat drojdia, se presară pudra de scorţişoară şi se toarnă compoziţia peste făina cernută.
Frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 30 de minute.
Gemul de piersici se amestecă bine cu zahărul vanilat, nuca de cocos şi miezurile de nucă măcinate. Se întinde o foaie mai subţire, se unge cu amestecul de gem şi nuci, se rulează şi se taie bucăţi egale.
Unge o tavă cu restul de unt, se aşază rondelele, se ung cu ou bătut şi se introduc în cuptor. Se coace la foc mediu 25-30 de minute, se scoate şi se serveşte.
Pofta buna!
Creme Brûlée cu Caramel Crocant: Deliciu Culinar