Fursecuri simple si aromate din: ou, unt, faina, zahar, vanilie, ciocolata. Ingrediente: 1 ou 250 g unt 300 g făină 225 g zahăr 2 linguriţe esenţă vanilie 1 praf de sare 1 tabletă ciocolată, topită Mod de preparare: Mixezi, 5 minute, untul, zahărul, vanilia şi oul. Adaugi făina şi sarea şi amesteci continuu până […]
Florentine – Alune şi migdale tăiate în bucăţi mari, coajă de lămâie confiată şi zahăr brun
PrinteazaFlorentinele sunt considerate un sortiment de fursecuri, deşi ele nu conţin nici făină, nici agent de afânare. Le-am putea considera nişte fursecuri ideale pentru cei cărora nu le plac fursecurile, dar adoră dulciurile.
Alune şi migdale tăiate în bucăţi mari, coajă de lămâie confiată şi zahăr brun se amestecă într-o cratiţă cu sirop de porumb sau miere. Deseori se adaugă alune şi migdale întregi.
După ce se topeşte zahărul, se transferă amestecul cu lingura într-o tavă unsă cu ulei sau unt şi se coace la temperatură scăzută, până se întăreşte. Turtiţele de nuci coapte sunt lăsate să se răcorească, apoi sunt glasate cu ciocolată topită, într-un model de linii vălurite.
Originea florentină a acestor fursecuri este incertă. Ele au apărut însă cu siguranţă relativ recent, probabil în secolul XIX. Deşi florentinele sunt dulciuri îndrăgite în întreaga Italie, ele se consumă în special înainte de Crăciun.
Toate ingredientele sunt specifice oraşului Florenţa, considerat a fi fost primul loc din Italia în care s-a vândut şi s-a mâncat ciocolată.
Florentine
Poate te intereseaza si:
Fursecuri umplute cu migdale
Fursecuri umplute cu migdale din: faina, unt, oua, zahar, migdale, lamaie. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 2 ouă 150 g zahăr brun 150 g migdale feliate Pentru umplutura de migdale: 125 g migdale fără coajă 125 g zahăr un ou coaja unei lămâi Mod de preparare: Pentru umplutura de migdale, se râşnesc […]