Flori cu branza de capra
Printeaza
- 150 g orez
- 200 g ciuperci
- 100 g brînză de capră
- o legătură de mărar
- 3 ouă
- 3 linguri de ulei de măsline
- o salată verde
- o ceapă
- sare
- piper
- legume de sezon
Mod de preparare:
Orezul se spală cu apă rece pînă cînd se elimină tot amidonul, se pune la fiert cu puţină sare, se clăteşte cu apă rece şi se lasă într-o strecurătoare.
Intr-un vas mai mare se pun orezul răcit, ouăle, salata verde tăiată fîşii, brînză de capră sfărîmată şi mărarul tocat. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă, se pune ceapa şi se căleşte pînă devine sticloasă. Se adaugă ciupercile spălate şi tăiate felii, se călesc zece minute şi se lasă să se răcească.
Se pun cu tot cu ulei peste ingredientele din vas, se adaugă piper şi se amestecă bine cu o lingură de lemn, avînd grijă să se încorporeze toate ingredientele.
Se ung cu ulei forme de brioşe, se pune compoziţie şi se nivelează. Se introduc în cuptor şi se coc 15-25 de minute la foc potrivit. Se servesc fierbinţi sau reci, cu salată din legume de sezon.
Poftă bună!