Flori de dovlecei aromate
PrinteazaFlori de dovlecei aromate din: flori de dovlecei, sunca, mozzarella, oua, faina, lapte, sare, piper.
- 15 flori de dovlecei
- 50 g şuncă
- 50 g caşcaval ras
- 1 bilă mozzarella sau 150 g brânză feta
- 2 ouă
- 4 linguri făină
- 100 ml lapte
- sare
- piper
- 200 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se spală florile şi se scoate pistilul, se scurg pe şervet de bucătărie. Se amestecă şunca tocată cu caşcavalul ras. Mozzarella se taie cuburi (15 bucăţi).
Se umple fiecare floare cu câte o bucăţică de mozzarella şi o linguriţă de amestec de şuncă. Se mixează cu blenderul compoziţia de pane; se scufundă florile şi se pun la prăjit în ulei încins.
Se coc pe ambele părţi 1-2 minute, se scot pe un platou căptuşit cu prosop de bucătărie absorbant. Se serveşte cu salată sau simplu, cu roşii.
Pofta buna!