Flori din aluat cu crema de peste
PrinteazaFlori din aluat cu crema de peste din: ton, oua, unt, mustar, ceapa, lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g foitaj
- 2 conserve de ton
- 1 ou
- 2 ouă fierte
- 100 g unt
- 1 ceapă mică
- 1 linguriţă muştar
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare Flori din aluat cu crema de peste:
Intinzi aluatul foitaj şi decupezi cerculeţe. O treime dintre cerculeţe rămân întregi, iar pe celelalte le decupezi la mijloc.
Le ungi cu ou bătut şi le suprapui astfel: un cerc întreg şi 2 cercuri decupate, pentru a se forma cosuleţe.
Le coci 10 minute în cuptorul pre-încălzit la 200 °C. Scurgi conservele de peşte.
Mixezi peştele din conserve, ouăle fierte, ceapa, untul şi muştarul, până obţii o cremă omogenă, pe care o sărezi, o condimentezi după gust şi o acreşti cu zeamă de lămâie.
Cu această pastă de peşte umpli coşuleţele răcite şi le serveşti după ce le-ai păstrat puţin în frigider.
Le decorezi după imaginaţie, cu felioare de măsline sau cu fâşii de ardei.
Pofta buna!