Flori din mere

Printeaza

Flori din mere din: aluat de foitaj, stafide, mere, zahar, unt, suc de lamaie, scortisoara, zahar si ou.

Ingrediente:

  • 500 g aluat de foitaj
  • 50 g stafide
  • 40 g mere
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura scortisoara

ornare:

  • zahar
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Spalati si curatati merele de coaja. Taiati-le felii cat mai subtiri, adaugati sucul de lamaie si amestecati-le bine intr-un castron.

Topiti untul intr-o tigaie, apoi adaugati feliile de mere, zaharul, stafidele si scortisoara. Tineti-le pe foc pana se inmaoie usor. Lasati-le la racit.

Taiati aluatul de foitaj pe lungime in fasii inguste, aproximativ 5 cm. Formati cate 4-5 fasii din o foaie de aluat

. Peste fasii asezati, una langa alta, feliile de mere cu partea bombata in sus. Ungeti partea de jos a fasiei cu sucul din tigaie, de la coacerea merelor.

Presarati din loc in loc stafide.

Infasurati aluatul, astfel incat sa ramana afara cate putin din feliile de mere. Presati usor.

Ungeti “florile” cu ou si presarati cu zahar deasupra.

Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si puneti la cuptor pana cand se rumenesc.

 

Flori din mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.