Flori de dovlecel umplut cu branza si marar

Printeaza

Flori de dovlecel umplut cu branza si marar din: flori de dovlecel, dovlecel, branza dulce de vaci, telemea, marar, oua, parmezan, unt, lamaie, făină, smantana, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 8 flori de dovlecel
  • 1 dovlecel întreg
  • 250 g brânză dulce de vaci
  • 100 g tele­mea
  • 1 legătură mărar
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g parmezan
  • 4 linguri unt
  • 1 lămâie
  • 1 lingură făină
  • 200 ml smântână
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ştergi florile de dovlecel cu un şerveţel. Amesteci brânza de vaci cu telemeaua rasă, gălbenuşurile, mărarul tocat, sare, piper şi dai la rece pentru 10 mi­nute.

Umpli florile de dovlecel cu compoziţia rezultată, cu ajutorul unei linguriţe.

Căleşti 4 minute făina în unt topit, adaugi smântână, zeama de lămâie, parmezanul, sare şi piper.

Fierbi sosul, amestecând continuu. Tai dovlecelul ronde­le şi îl opăreşti în apă cu sare, timp de 5 minute.

Serveşti câte, 2 flori de dovlecel umplute la o porţie, alături de rondele de dovlecel şi sosul de brânză.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.