Floricele si migdale cu aroma de scortisoara din: floricele de porumb, migdale, bicarbonat, scortisoara, ghimbir, nucsoara, unt, zahar brun, apa, sare, esenta de vanilie. Ingrediente: floricele de porumb 1 cană de migdale prăjite 1 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță scorțișoară 1 lingurita ghimbir ½ linguriță nucșoară ½ cana unt 1 cană zahar brun 1 […]
Flori de nea
PrinteazaFlori de nea din: faina, branza de vaci, praf de ou, sare, margarina, merisoare, gem de visine si zahar pudra.
- 150 g faina integrala
- 200 g branza de vacidegresata
- 100 g margarina
- 10 g praf substituit de ou+20 ml apa
- sare
- 30 g merisoare uscate
- 50-70 g gem de visine
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu brânză de vaci, bucăţele de margarina, praf substitut de ou dizolvat în 20 ml apă şi un praf de sare.
Se adaugă merisoarele tocate şi se frământă aluatul. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 2 ore.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat groasă de cea 3 mm; se taie fursecuri şi din jumătate dintre ele se decupează câte o fereastră rotundă.
Se coc cea 12-15 min., în cuptorul încins la 170 °C.
După ce se răcesc, se asamblează două câte două cu gem şi se pudrează cu zahăr.
Flori de nea
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Floricele si migdale cu aroma de scortisoara
Dulceata din flori de salcam
Dulceata din flori de salcam din: flori de salcam, apa, lamaie, cardamom, zahar. Ingrediente: 150 g flori de salcâm 500 ml apa 1/2 lamaie cardamom 60 g zahar gelfix Mod de preparare: Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la 1/2 lămâie […]
Pofta buna!