Flori de nea

Printeaza

Flori de nea din: faina, branza de vaci, praf de ou, sare, margarina, merisoare, gem de visine si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 150 g faina integrala
  • 200 g branza de vacidegresata
  • 100 g margarina
  • 10 g praf substituit de ou+20 ml apa
  • sare
  • 30 g merisoare uscate
  • 50-70 g gem de visine
  • zahar pudra

 

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu brân­ză de vaci, bucăţele de mar­garina, praf substitut de ou dizolvat în 20 ml apă şi un praf de sare.

Se adaugă merisoarele tocate şi se frământă aluatul. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 2 ore.

Pe planşeta tapetată cu făi­nă se întinde o foaie de aluat groasă de cea 3 mm; se taie fursecuri şi din jumătate dintre ele se decupează câte o fe­reastră rotundă.

Se coc cea 12-15 min., în cuptorul încins la 170 °C.

După ce se răcesc, se asamblează două câte două cu gem şi se pudrează cu zahăr.

 

Flori de nea

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Floricele si migdale cu aroma de scortisoara

Floricele si migdale cu aroma de scortisoara din: floricele de porumb, migdale, bicarbonat, scortisoara, ghimbir, nucsoara, unt, zahar brun, apa, sare, esenta de vanilie. Ingrediente: floricele de porumb 1 cană de migdale prăjite 1 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță scorțișoară 1 lingurita ghimbir ½ linguriță nucșoară ½ cana unt 1 cană zahar brun 1 […]

 

Dulceata de cactus

Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam din: flori de salcam, apa, lamaie, cardamom, zahar. Ingrediente: 150 g flori de salcâm 500 ml apa 1/2 lamaie cardamom 60 g zahar gelfix   Mod de preparare: Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la 1/2 lămâie […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.