Flori de zucchini umplute cu orez

Printeaza

Flori de zucchini umplute cu orez din: flori de zucchini, orez, ceapa, marar, menta, pasta de tomate, ulei, sare, piper.

Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea digestivă, poate îmbunătăți sistemul imunitar, poate promova sănătatea inimii și poate contribui la scăderea în greutate.

Există mai multe varietăți de zucchini, inclusiv cele de culoare verde închis, verde deschis și chiar galben. Zucchini galben este similar în gust și textură cu cel verde, dar poate adăuga o notă vizuală interesantă în preparatele culinare.

Când alegi zucchini, caută exemplare care sunt ferme și fără pete moi sau lovituri. Poți depozita zucchini în frigider, într-o pungă de plastic, timp de aproximativ o săptămână.

 

Ingrediente:

  • 8-10 flori de zucchini
  • 80 g orez
  • 1 ceapă
  • 1/2 de legătură de mărar
  • 1/2 de legătură de mentă
  • 8 linguri de pastă de tomate
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Flori de zucchini umplute cu orez: Se îndepărtează stamina şi pistilul de la zucchini, se rupe sepala, iar florile se spală cu atenţie.

Orezul se spală şi se lasă la scurs. Ceapa se cojeşte şi se toacă mărunt.

Verdeţurile se spală, se scutură de apă şi se mărunţesc.

Se amestecă orezul, ceapa, verdeţurile, pasta de tomate şi uleiul de măsline şi se asezonează cu sare şi piper.

În fiecare floare de zucchini se pune circa o linguriţă de umplutură, apoi petalete se închid.

Florile umplute se aşează înghesuite într-o oală, se acoperă cu apă cu sare şi se fierb circa 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.