Floricele cu ciocolată

Printeaza

Floricele cu ciocolată

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr tos
  • două ouă
  • o portocală
  • 250 ml lapte dulce
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • o jumătate de pliculeţ cu praf de copt
  • 200 g ciocolată neagră
  • sare
  • mingiuţe pentru decor

Preparare:

Portocala se spală, se şterge cu un şervet, apoi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Zahărul tos, zahărul vanilinat şi laptele se toarnă într-un vas mai mare. Se adaugă o jumătate de linguriţă de sare, ouăle, coaja de portocală şi untul. Se mixează totul, apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt.

Se frământă totul până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se dă la rece pentru 30 de minute.

Se introduce aluatul într-un aparat pentru fursecuri şi se formează floricelele. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă tava în cuptor pentru 10-15 minute, la foc mediu.

Când s-au răcit, se topeşte ciocolata la bain-marie şi se toarnă în mijlocul fiecărei floricele.

Se presară mingiuţele pentru decor şi ciocolata rămasă se toarnă în fir subţire deasupra floricelelor. Se lasă să se întărească ciocolata şi se servesc

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-au iesit foarte fragede si gustoase aceste fursecuri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.