Floricele cu crema de alune
PrinteazaFloricele cu crema de alune din: zahar tos, oua, faina, frisca, ciocolata neagra pudra de scortisoare, praf de copt, nuca de cocos, lamaie, sare si crema de alune.
Ingrediente:
- zahăr tos
- două ouă
- 400 g făină
- 500 ml frişcă
- 300 g ciocolată neagră
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
- o linguriţă de praf de copt
- 100 g nucă de cocos
- 100 g alune de pădure
- o lămâie
- sare
Mod de preparare:
Floricele cu crema de alune: Intr-un vas mai mare se pun untuil moale, zahărul tos, ouăle şi un praf de sare. Se mixează până devine ca o cremă, se adaugă praful de copt şi făina.
Se mixează în continuare cinci miniute, se pune aluatul într-un pistol ptentru biscuiţi şi se toarnă forme îmtr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc 12-15 minute la foc potrivit sau până când capătă o culoare aurie şi s-au maronit pe margini.
Se scot din tavă, se aşază pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească. Intr-o oală se pun frişca, ciocolata tăiată mărunt şi pudra de scorţişoară.
Se fierbe la foc mediu până se topeşte ciocolata, se lasă să se răcească, se adaugă alunele tocate şi se mixează până capătă aspectul unei creme.
Se ung fursecurile cu cremă, se lipesc două câte două, se trec prin cocos şi se introduc la rece.
Fursecurile se pot pastra la frigider intr-o cutie ermetica, timp de o saptamana.
Poftă bună!