Floricele dulci pentru Ziua Femeii
PrinteazaFloricele dulci pentru Ziua Femeii din: unt, zahar pudra, sare, ou, faina, vanilie, fondant, colorant, bomboane de ciocolata.
Pentru aluat:
- 25 g unt nesărat, moale
- 150 g zahăr pudră
- un praf de sare
- 1 ou mediu
- 250 g făină
- câţiva stropi de esenţă de vanilie
Pentru decor:
- 500 g fondant de diferite culori
- 500 g zahăr pudră
- colorant alimentar albastru, galben, roz şi portocaliu
- bomboane de ciocolată colorate
- forme de floricele pentru a decupa aluatul
- pungă de ornat cu vârf subţire
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. Intr-un castron amestecă bine untul cu zahărul şi sarea, până obţii o compoziţie cremoasă. Adaugă oul bătut şi 1 lingură cu făină, apoi pune esenţa de vanilie. Adaugă restul de făină şi omogenizează.
Frământă până obţii un aluat. Dacă aluatul este prea moale, pune-l într-o pungă de plastic şi lasă-l la frigider până se întăreşte.
Intinde aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină, până ajunge la o grosime de 5 mm. Cu ajutorul formelor decupează floricele de diferite mărimi. Pune biscuiţii într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Coace-i 15-20 de minute, sau până când devin aurii pe margini.
Scoate-i din cuptor şi lasă-i pe un grătar. Decorează-i imediat, pentru ca fondantul să se lipească de ei.
Intinde fondantul pe o suprafaţă presărată cu zahăr pudră. Foloseşte aceleaşi forme pentru a-l decupa şi presează-l deasupra biscuiţilor calzi.
Amestecă zahărul pudră cu puţină apă rece până obţii o pastă, apoi coloreaz-o cu colorantul alimentar. Umple punga de ornat şi desenează petalele florilor, în centrul fiecărei flori pune câte o bomboană colorată. Lasă să se usuce zahărul de deasupra, apoi serveşte-le.
Floricele dulci pentru Ziua Femeii
Pofta buna!