Reteta zilei: Floricele de porumb cu sirop de ciocolata si sare de mare
PrinteazaFloricele de porumb cu sirop de ciocolata si sare de mare din: boabe de porumb, ulei, nuca de cocos, ciocolata neagra, ulei de cocos.
Ingrediente:
- 1/2 cană de boabe de porumb
- 5 linguri de ulei
- 1/2 ceașcă nucă de cocos
- 120 gr ciocolata neagra
- 2 linguri de ulei de cocos
- sare de mare
Mod de preparare:
Se toarnă porumbul intr-o cratita cu capac impreuna cu uleiul. Gatiti la foc potrivit.
Scoateti din cratita si asezati intr-un singur strat intr-o tava.
Se presara floricele cu nucă de cocos.
Într-un bol amestecati ciocolata neagra topita cu uleiul de cocos.
Stropiti floricelele cu amestecul de ciocolata si presarati cu sare de mare.
Dati la rece jumatate de ora.
Floricele de porumb cu sirop de ciocolata si sare de mare
Pofta buna!
Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti din: porumb, alune, arahide, nuci pecan, cinci condimente, sare de mare, unt, zahar brun, sirop de porumb, melasa, extract de vanilie, bicarbonat de sodium, ananson, cuisoare, scortisoara, seminte de fenicul si piper sichuan. ½ ceasca boabe de porumb 1 […]
Stiulete de porumb Un ştiulete de porumb fierbinte şi uns cu unt este una dintre cele mai bune mâncă uri, consumate fără tacâmuri. Mâncatul unui ştiulete copt, fiert sau prăjit la grătar este o fradiţie estivală îndrăgită căreia nu i se preteiză toate soiurile de porumb. Doar porumbul culce poate fi savurat astfel. Acest soi […]
Reteta zilei: Floricele cu caramel
Floricele cu caramel din: porumb de floricele, zahar brun, unt, sirop de artar, bicarbonat, sare, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 cană porumb de floricele 2 cesti zahar brun 1 cana unt nesarat 1/4 cană sirop de arțar 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 linguriță sare 1/2 linguriță de esenta de vanilie Mod de preparare: Se […]
Floricele cu parmezan şi muştar
Floricele cu parmezan şi muştar din: porumb de floricele, ulei de floarea soarelui, mustar de dijon, sare grunjoasa si parmezan. Ingrediente: 2×100 g porumb de floricele 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingurita sare grunjoasa 60 g parmezan, razuit Mod de preparare: 1 încinge cuptorul la semnul 5/190 […]
Pofta buna!