Florida Cocktail din: grapefruit, suc de portocale, suc de lamaie, zahar, apa carbogazoasa.
Calitate – fără alcool
Bază alcoolică – nici una
Pahar – tumbler mijlociu sau mare
Categorie – No-alcool drinks
Decoraţiune – o crenguţă de mentă şi paie
Se serveste la orice oră
Ingrediente:
4/10 suc de grapefruit
2/10 suc de portocale
2/10 suc de lămâie
2/10 sirop de zahăr
apă carbogazoasă
Cocktailul Florida a apărut în anii ’30 ca un long drink alcoolic pe bază de gin. La origine, era servit într-un pahar tumbler mare cu o decoraţiune bogată de fructe proaspete.
După aceea, prezentarea a fost modificată, fiind folosită cupa dublă de cocktail şi, sub această formă, a fost inclus în familia Frozen.
Abia după al doilea război mondial, fiind eliminat ginul şi folosindu-se paharul tumbler, a devenit un cocktail fără alcool.
A intrat în 1987 în codificările IBA cu o versiune care a fost considerată de majoritatea specialiştilor ca fiind cea mai bună, astfel încât a fost preferată aceleia menţionate în următorul retetar IBA, din 1993.
Mod de preparare:
Se amestecă energic în shaker primele patru componente, împreună cu gheaţă fărâmiţată şi se toarnă lichidul, filtrat, într-un pahar tumbler plin cu gheaţă.
Se completează cu apă carbogazoasă şi se decorează cu o rămurică de mentă şi cu paie.
Rețetă clasică Amaretto Sour – Un cocktail aromat și revigorant din: amaretto, suc de lamaie, sirop simplu, gheata, coaja de lamaie, cireasa. Ingrediente: 60 ml Amaretto 30 ml suc de lămâie proaspăt stors 15 ml sirop simplu (zahăr dizolvat în apă în proporție de 1:1) Cuburi de gheață Coajă de lămâie pentru garnitură Cireașă maraschino […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.