Fluturaşi deliciosi
PrinteazaFluturaşi deliciosi: faina, drojdie, zahar, lapte, lapte, sare, margarina, branza topita, nucsoara, mazare, ceapa rosie, boabe de porumb, ardei gras, arpagic, cascaval, ou, seminte de susan.
Ingrediente:
- 500 g făină
- drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- 3 dl lapte
- sare
- 50 g margarină
Ingrediente umplutură:
- 200 g brânză topită cu gust de smântână
- nucşoarăsare
- 50 g boabe de mazăre
- 1 ceapă roşie
- 150 g boabe de porumb dulce
- 1 ardei gras roşu
- 1 legătură arpagic (ceapă verde)
- 100 g caşcaval
- 1 ou
- seminţe de susan
Mod de preparare:
Pui drojdia sfărâmată în laptele călduţ, puţin îndulcit. Cerni făina, pui sare, maiaua şi margarina topită.
După ce frămânţi bine, pui la dospit. Tai cubuleţe ardeiul gras roşu, ceapa o toci, iar mazărea şi porumbul dulce le pui la scurs.
Aluatul dospit îl aşezi pe o planşetă dată cu făină şi întinzi o foaie.
Ungi suprafaţa cu brânza topită, apoi presari sare şi nucşoară.
Impărţi uniform pe toată suprafaţa: ceapa tocată, ardeiul gras tăiat cubuleţe, boabele de mazăre şi porumb.
Presari pe întreaga suprafaţă frunzele de arpagic tocate şi caşcavalul ras în fir lung.
Treci capetele peste umplutură, rulezi strâns şi tai în bucăţi de 10 cm.
Iei o lingură de lemn şi apeşi cu coada lingurii la mijloc, în aşa fel încât aripioarele să se ridice puţin.
Aşezi fluturaşii în tavă, cu distanţă între ei, ca să nu se lipească unii de alţii şi îi ungi cu oul bătut, apoi presari seminţe de susan.
Dai tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius.
Pofta buna!