Placinta cu telemea din: faina, drojdie, zahar, unt, lapte, ulei, telemea, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 25 g drojdie proaspătă 1/2 linguriţă zahăr 100 g unt topit 350 ml lapte o linguriţă rasă sare un gălbenuş ulei, pentru prăjit Pentru umplutură: 250-300 g telemea ceapă verde Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu […]
Foaie de plăcintă
PrinteazaFoaie de plăcintă din: margarina, iaurt, praf de copt, faina, sare.
- 250 g margarina
- 200 g iaurt
- 1 plic praf de copt
- 400 g făină cernută
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Se ţine margarina la temperatura camerei, ca să fie moale, se omogenizează cu iaurtul, apoi se pune făina amestecată cu praful de copt şi se frământă un aluat, pe care îl dăm la rece câteva ore sau o noapte.
Se poate ţine şi la congelator o lună. Este foarte fraged.
Din aluat se fac 2 foi, pe care le umplem cu brânză, mere, dovleac, ciuperci, carne.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Placinta cu telemea
Placinta cu spanac si usturoi
Placinta cu spanac si usturoi din: faina, ulei, spanac, usturoi, ceapa, sare, lamaie. Ingrediente: 250 g făină 80 ml ulei 80 ml apă caldă sare 500 g spanac 2 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri cu zeamă de lămâie Mod de preparare: Amestecă făina cu uleiul, apa şi sarea şi frământă până obţii […]
Placinta cu andive si masline
Placinta cu andive si masline din: drojdie, apa, faina, zahar, ulei de masline, cartofi, usturoi, fulgi de ardei, masline, otet. Ingrediente pentru aluat: 2 lingurite drojdie uscata ¼ cana apa calda 1 ½ cana faina 1 ½ cana faina de gris 1 ½ lingurita zahar 1 lingurita sare ¾ cana apa rece 3 linguri ulei […]