Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţi

Printeaza

Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţi din: faina, cartofi, apa, untura, drojdie de bere, ulei de masline, sare, carnati, cascaval afumat, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g faină albă
  • 150 g cartofi
  • 180 ml apă
  • 30 g untură
  • 25 g drojdie de bere
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • sare

pentru topping:

  • 250 g cârnaţi
  • 150 g caşcaval afumat
  • 2 crenguţe de rozmarin
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper negru

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii întregi, cu coajă, în apă cu un praf de sare. Lasă-i să se răcorească, curăţă-i şi pasează-i.

Toarnă faina pe planşetă, dându-i forma de fântână, şi pune în mijlocul ei cartofii pasaţi. Adaugă untura înmuiată la temperatura camerei, uleiul de măsline, un praf de sare şi drojdia dizolvată în apa uşor călduţă. Frământă  până când obţii un aluat moale, neted şi omogen.

Intinde aluatul cu sucitorul într-o foaie subţire de circa 1/2 cm şi pune-o într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Acoperă tava cu folie alimentară şi lasă aluatul să crească 45 de minute.

Curăţă de piele şi sfărâmă cârnaţii; taie caşcavalul afu­mat cuburi mici. Spală, zvântă şi toacă mărunt frunzuliţele de rozmarin.

Incălzeşte cuptorul la 180° C. îndepărtează folia şi îm­prăştie pe suprafaţa aluatului carnea de la cârnaţi, caşcavalul şi rozmarinul tocat.

Presară piper negru râşnit, după gust, şi stropeşte cu 2 linguri ulei de măsline. Pune focaccia în cuptor şi coace-o circa 25 de minute, apoi scoate-o şi serveste-o imediat, fierbinte.

Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţi

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.