Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati

Printeaza

O reteta de Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati din: faina, cartofi, apa, drojdie, ulei de masline, sare, carnati, cascaval, rozmarin si piper.

Ingrediente:Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati

aluat:

  • 400 g faina
  • 150 g cartofi
  • 180 ml apa calduta
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare

pentru topping:

  • 250 g carnati proaspeti
  • 150 g cascaval afumat
  • 2 crengute de rozmarin
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă. îi laşi la ră­cit, apoi îi cureţi şi îi pasezi. Pui făina într-un castron şi îi dai o formă de fântână. Pui în mojlocul ei cartofii pasaţi. Adaugi untura înmuiată la temperatura camerei, uleiul de măsline, un praf de sare şi drojdia dizolvată în apă călduţă.

Frămânţi până când obţii un aluat moale, neted şi omogen. întinzi aluatul cu sucitorul într-o foaie alimentară şi laşi la crescut circa 45 de minute. Cureţi de pieliţă şi rupi bucăţele mici carnaţii. Tai caşcavalul afumat în cubuleţe mici.

Speli, zvânţi şi toci mărunt frunzuliţele de rozmarin. încălzeşti cuptorul la 180 de grade, îndepărtezi folia şi pui pe toată suprafaţa aluatului carnea de la cârnaţi, caşcavalul tăiat cubuleţe şi rozmarinul tocat.

Presari pi­per negru râşnit, după gust şi stropeşti cu cele 2 linguri de ulei. Pui focaccia în cuptor şi o coci circa 25 de minute, apoi o scoţi şi o servesti fierbinte.

Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati

Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.