Focaccia de casa
PrinteazaFocaccia de casa din: faina alba, sare, zahar, drojdie, apa calduta, masline, usturoi, ulei de masline, rozmarin, sare de mare.
- 500 g făină albă
- 1 linguriţă cu sare
- 1 linguriţă cu zahăr
- 7 g drojdie
- 350 ml apă călduţă
- 175 g măsline negre fără sâmburi
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi
- 8 linguri cu ulei de măsline
- crenguţe de rozmarin
- 1 -2 linguri cu sare de mare grunjoasă
Mod de preparare:
Amestecă făina, sarea şi zahărul. Adaugă drojdia şi apa. Frământa aluatul 8-10 minute, până devine elastic.
Lasă-l la cald până îşi dublează volumul, aproximativ o oră.
Taie în felii o treime din măsline. Mărunţeşte restul şi amestecă-le cu usturoiul şi 4 linguri cu ulei de măsline.
Frământă câteva minute aluatul, apoi întinde-l într-un pătrat de aproximativ 32 cm.
Imprăştie amestecul de măsline şi usturoi pe o jumătate din aluat, lăsând o margine liberă de 2 cm. Acoperă cu aluatul rămas.
Aşază pâinea într-o tavă tapetată, acoperă cu folie de plastic şi las-o să crească la cald, 30 de minute. Setează cuptorul la 200 °C.
Presează aluatul cu degetul mare, la intervale regulate, pentru a face adâncituri în care pune o felie de măslină şi crenguţe de rozmarin. Imprăştie sarea deasupra şi stropeşte cu restul de ulei.
Coace timp de 30-35 de minute, până când aluatul a crescut şi devine auriu.
Focaccia de casa
Pofta buna!