Focaccia de casa

Printeaza

Focaccia de casa din: faina alba, sare, zahar, drojdie, apa calduta, masline, usturoi, ulei de masline, rozmarin, sare de mare.

 

Ingrediente: Focaccia_de_casa

  • 500 g făină albă
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 7 g drojdie
  • 350 ml apă călduţă
  • 175 g măsline negre fără sâmburi
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi
  • 8 linguri cu ulei de măsline
  • crenguţe de rozmarin
  • 1 -2 linguri cu sare de mare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Amestecă făina, sarea şi zahărul. Adaugă drojdia şi apa. Frământa aluatul 8-10 minute, până devine elastic.

Lasă-l la cald până îşi dublează volumul, aproximativ o oră.

Taie în felii o treime din măsline. Mărunţeşte restul şi amestecă-le cu usturoiul şi 4 linguri cu ulei de măsline.

Frământă câteva minute aluatul, apoi întinde-l într-un pătrat de aproximativ 32 cm.

Imprăştie amestecul de măsline şi usturoi pe o jumătate din aluat, lăsând o margine liberă de 2 cm. Acoperă cu aluatul rămas.

Aşază pâinea într-o tavă tapetată, acoperă cu folie de plastic şi las-o să crească la cald, 30 de minute. Setează cuptorul la 200 °C.

Presează aluatul cu degetul mare, la intervale regulate, pentru a face adâncituri în care pune o felie de măslină şi crenguţe de rozmarin. Imprăştie sarea deasupra şi stropeşte cu restul de ulei.

Coace timp de 30-35 de minute, până când aluatul a crescut şi devine auriu.

 

Focaccia de casa

Focaccia_de_casa

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.