Focaccia cu bacon
PrinteazaFocaccia cu bacon din: faina, drojdie, ulei, bacon, cascaval, rosii, ceapa, mirodenii.
Pentru aluat:
- 25 g drojdie
- 550 g faina
- 5 linguri ulei de masline
- 250 ml apa calda
- 2 lingurite de sare fina
Pentru umplutura:
- 200 g bacon feliat
- 200 g cascaval feliat
- 2 rosii
- 1 ceapa
- ulei de masline
- rozmarin
- oregano
- cimbru
- sare grunjoasa
Mod de preparare:
Intr-un castron, faina se amesteca bine cu sarea. Drojdia faramitata se dizolva in apa calda, dupa care se toarna maiaua peste faina, in mijloc. Se toarna uleiul de masline si se poate adauga si o jumatate de lingurita de zahar.
Se framanta bine pana ce se formeaza un aluat moale pe care il veti acoperi cu un prosop si il veti lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut suficient, aluatul se imparte in jumatate.
Se presara masa cu faina si se intinde o foaie care se va pune in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina.
Peste aluat se pun in straturi cascavalul, baconul, ceapa taiata rondele, rosiile in felii, dupa care se imprastie peste tot oregano si putin cimbru.
Se intinde si cealalta foaie de aluat care se va pune capac. Se stropeste cu ulei de masline, se pune rozmarin si putina sare grunjoasa. Se mai lasa aluatul sa creasca in tava aproximativ 30 minute.
Focaccia se coace timp de 40 minute la foc moderat pana se rumeneste.
Pofta buna!